Zou u uw nationaal paspoort inruilen voor een Europees?

Bedankt! Wij schotelen u graag nog zes vragen voor.

Verbetert de EU het leven van haar burgers?


Moeten alle Europese landen strikte nationale grenscontroles hebben?


Zijn er te veel immigranten in Europa?


Moet Europa nauwere banden onderhouden met Rusland?


Moeten rijkere Europese landen de armere ondersteunen?


Moeten Europese landen de taksen op brandstof verhogen om het klimaat te redden?


Bedankt voor uw antwoorden!

Wij leggen Europeanen uit 14 landen dezelfde vragen voor. Wilt u iemand ontmoeten die er helemaal anders over denkt dan u? Dan nodigen we u uit om deel te nemen aan Europe Talks!


Op basis van uw antwoorden stellen we u voor aan een mede-Europeaan die het niet met u eens is, maar graag met u wil discussiëren over zijn of haar mening. Op zaterdag 11 mei 2019 ontmoeten alle deelnemers van Europe Talks hun ‘match’ voor een gesprek onder vier ogen. Dat kan op een plek zijn die voor u beiden praktisch haalbaar is, of online via een videogesprek. Wij sponsoren ook reistickets voor enkele discussieduo’s, zodat ze hun gesprek kunnen voeren tijdens ons evenement Europe Talks in Brussel.

Europe Talks wordt georganiseerd door mediaorganisaties in meer dan 14 landen. Uw gesprek onder vier ogen zal vermoedelijk in het Engels verlopen. Houd dat in uw achterhoofd als u zich inschrijft.

You're in? Let's get started! Please introduce yourself to your match by answering a few questions in English:


U bent bijna klaar. Bezorg ons een beetje informatie over uzelf om uw registratie voor Europe Talks af te ronden.

Voer de postcode van uw woonplaats in.
Wij hebben uw mobiel telefoonnummer nodig om uw registratie te bevestigen. Houd er rekening mee dat deelname alleen mogelijk is met een Europees mobiel telefoonnummer.
Door in te schrijven verklaart u dat u kennis hebt genomen van de privacyverklaring van Europe Talks en de privacyverklaring van deze website.