Moeten we de samenleving tegen het coronavirus beschermen, ook al gaat dat ten koste van de economie?

Bedankt voor het geven van uw mening. Duizenden Europeanen deden dat ook al. Zou u met een van hen in gesprek willen? Beantwoord dan ook onderstaande vragen.

Moeten mondkapjes verplicht worden gesteld in de openbare ruimte?


Moeten scholen open blijven tijdens de pandemie, wat er ook gebeurt?


Moeten rijke Europese landen armere landen binnen de EU helpen in de strijd tegen corona?


Zouden alle Europese landen vluchtelingen moeten binnenlaten?


Is Rusland een bedreiging voor Europa?


Zouden alle Europese steden autovrij moeten zijn?


Leuk dat u mee wilt doen aan Europa in gesprek

We stellen u graag voor aan een Europeaan met een andere mening dan die van u, met wie u op 13 december 2020 in gesprek kunt gaan.


Met Europa in gesprek worden deelnemers uit meer dan twintig verschillende Europese landen aan elkaar gekoppeld voor een een-op-een-gesprek. Op basis van uw antwoorden stellen we u voor aan Europeaan die het met zo veel mogelijk stellingen oneens is, maar daar net als u graag over in gesprek gaat.

Dat gesprek vindt plaats op 13 december 2020. Op die dag bent u ook van harte uitgenodigd ons virtuele evenement bij te wonen, waarover later meer.

Om uw inschrijving te voltooien vragen we u uzelf in het Engels te introduceren aan uw toekomstige gesprekspartner. Engels is de voertaal van Europa in gesprek.

Om een gesprekspartner voor u te vinden, willen we nog een paar dingen weten.

Uw postcode wordt gebruikt om een gesprekspartner voor u te vinden.
Uw mobiele telefoonnummer is nodig om uw registratie voor Europa in gesprek te bevestigen. Zonder geldig telefoonnummer is deelname niet mogelijk.
Met uw deelname gaat u akkoord met de Gegevensbeschermingsvoorschriften van Europa in gesprek en met het privacy statement van DPG Media, de uitgever van de Volkskrant.